torsdag 21 juli 2011

Chokladkaka

I väntan på husritningarna och semestertider bland företag blir det en del smaskiga kaloribomber! Här kommer ett recept på godaste chokladkakan som många vänner frågat efter men som jag glömmer att ge...


Krämig chokladkaka

Botten:

8 msk mjöl
1 ¾ dl socker
40 g hela hasselnötter
2 ägg
150 g smält choklad
120 g smält smör

Blanda samman och sätt i ugn 190-200 grader 15 – 20 min. Använd kakform med löstagbar botten.

Krämig chokladfyllning:

100 – 150 g smör
1,5 dl grädde
200 g choklad

Smält chokladen.
Smält smöret och häll i grädden, koka upp. När det kokar. Vispa ner chokladen. Koka och vispa ett par minuter.

Häll fyllningen över kakan, låt svalna och ställ i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar